DİYARBAKIR / BİSMİL - Yukarısalat Ortaokulu

Nis

TBMM'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Nis

Ögrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlamak amacı ile okul genelinde deneme sınavı yapıldı.

Nis

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla toplumun tüm kesimlerinin birbirleriyle kaynaştığı, sevgi ve saygının paylaşma ve dayanışmayla çoğaltılarak yaşandığı mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlıkla geçireceğimiz daha nice bayramlar diliyorum.

Nis

"Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olduğu Rabbimiz tarafından Kur'an-ı Kerim'de bildirilen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Kadir Gecesi, Cenab-ı Hak tarafından kâinatın ve var oluşun özeti olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bu gece, aramızdaki sevgi, saygı ve bağışlama duygularının hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır. Bu mübarek gecede, birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz için, zulüm altında bulunan yakın ve uzak ülkelerdeki tüm Müslüman Kardeşlerimiz için sevginin, barışın ve huzurun hâkim olması en büyük dileğimizdir.

Bu duygularla öğretmenlerimizin,öğrencilerimizin ve değerli velilerimizin Kadir Gecesi'ni kutlar, bu özel gecenin ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlıklı günler, iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ederim.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 109. yıldönümünde yapılan programda aziz şehitlerimiz rahmetle anıldı.

Mrt

Diyanet İşleri Başkanlığı Bismil İlçe Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Okuma Yarışmasında Öğrencilerimizden Muhammet Miraç Arıca İlçe Birincisi Kadriye Biten İse İlçe İkincisi Olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı, Türk milletinin millî birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancını en güzel biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümü sebebiyle okulumuz kapsamında anma etkinlikleri düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

İlçemiz genelinde düzenlenen ve okulumuzda da yapılan , Liselere Geçiş Sistemi (LGS) deneme sınavı 8. sınıf öğrencilerine yapılmaya başlandı. 2.´si yapılan LGS deneme sınavı plan doğrultusunda yapılmaya devam edilecektir.

Şbt

Bina tahliye tatbikatında, öğrencilerimiz yaklaşık 1 dakika 30 Saniyede öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı. Daha sonra tüm öğrencilerimiz güvenli alan olan bahçede toplandılar. Son olarak öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.